Hoppa till sidans innehåll

Blidö IP


Blidö IF utvecklar idrottsplatsen vid Bromskärsvägen

Blidö IF har en längre tid arbetat med olika projekt för att utveckla idrottsplatsen som idag rymmer fotbollsplan, grusplan och boulebanor. Föreningen vill aktivt arbeta för motion och friskvård och de årliga evenemangen Fotbollsskolan för barn och ungdom samt Blidöloppet har sedan många år varit mycket populära med ökat antal deltagare varje år. Gymnastiksektionen har motionsgympa på gräsplanen under sommaren. Boulesektionen och PRO Blidö utnyttjar de fina boulebanorna flera dagar i veckan under sommarhalvåret.

Fortfarande finns outnyttjade ytor på den mark som föreningen arrenderar av kommunen varför vi hela tiden sökt nya ideer för att öka anläggningens attraktivitet. Idrottsplatsen skall erbjuda spontanidrott för alla och vara en attraktiv mötesplats i bygden.

Utegymanläggning

Nu har föreningen beviljats bidrag inom ramen för Leader Stockholmsbygd och kommer under våren 2017att färdigställa en första etapp av en utegymanläggning på idrottsplatsen. Vi kommer att bygga ett antal fasta stationer som skall passa både unga och äldre och redskapen kommer att vara tillgängliga året runt. Styrelsen har undersökt olika typer av redskap och valt en leverantör som tillhandahåller genuina redskap i trä, vilket kommer att passa bra i den omgivande miljön.

Dansbana

Föreningen har också arrangerat danskvällar under de senaste två åren som uppskattats av både fastboende och fritidsboende. Nu tar vi nästa steg och bygger en permanent dansbana i anslutning till nuvarande garagebyggnad. Vi tror också att denna kan användas också för andra aktiviteter än bara dans. Vid stort intresse kommer föreningen att bilda en danssektion som får ansvara för de olika evenemang som ordnas vid dansbanan.

Bygget av dansbanan kommer att ske under våren 2017 för att stå klart till sommaren och vi återkommer med program för danskvällar.

Vi tackar särskilt Roslagens Sparbank som välvilligt tilldelat föreningen bidrag för denna satsning.

Uppdaterad: 16 DEC 2016 10:22 Skribent: Fred Rosenthal
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
Blidö IF
Bromskärsvägen 20
76017 Blidö

Kontakt:
Tel: 0705285346
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Huvudsponsorer:

 

Nickson Last & Schakt

SkyltDirect

 

 

 

Triggah AB(1).PNG