Hoppa till sidans innehåll

Historik


Roslagens IF

Roslagens IF är egentligen en ny start av gamla NFF som startades 1982. Säsongen 2003-2004 blev NFF Roslagens IF. Tyvärr blev det första året mindre bra på grund av bristande ledning och kanske lite väl höga ambitioner. Styrelsen valde då att forma om hela ledningen i klubben och en ny tränare stab tog plats.

Med detta blev säsongen 2004-2005 ett stort fall framåt för klubben. Effekten av blev att många nya duktiga spelare dök upp, ett fler tal med meriter ifrån mycket högre serier. Strax före seriepremiären hade ca 25 nya spelare gjort övergångar till klubben, vilket gjorde klubben till seriös kandidat till seriesegern i division 7 östra. Tyvärr nådde inte detta unga lag hela vägen fram och föll på mållinjen bakom två mycket bra motståndare.

Roslagens IF välkomnar det mångkulturella  i samhället och har blivit kända för sin stora mix av olika kulturer i laget, vilket även gav 2004 års Rotary Stipendium för arbetet med de olika sociala grupperna.

Roslagens filosofi har varit att vi skapar våran egen respekt.

Blidö IF

På 1930-talet spelades det mycket bandy här ute på öarna. Köpmanholm, Vagnsunda, Oxhalsö och Blidö Gård hade egna lag. Någon särskild serie fanns inte. Man spelade mot varandra, byarna emellan och när det var möjligt även mot Wettershaga, Spillersboda och Högmarsö. Bortamatcher var ingen "lätt match". Färjetrafiken skulle dröja ca 20 år. För att ta sig härfrån över isarna fick man gå, åka spark och ibland till och med jumpa på flak över isrännan. Andra världskriget bröt ut och många flyttade in till fastlandet. En hel del unga försvann och den organiserade idrotten tog slut här ute.

Fotbollen har alltid betytt mycket i Roslagen, så även på Blidö. Man hade ett mycket framgångsrikt lag åren 1967-73. Även här var det Mauritz Johansson som var styresman och lagledare. Den organiserade seriefotbollen dog ut trots famgångarna.

Eftersom Blidös befolkning ökar så markant under sommaren måste man som egen företagare jobba extra hårt då. Majoriteten av fotbollsspelarna hade säsongsbetonade yrken eller egna företag. Att också hinna med fotbollen var svårt.

I början av 1990-talet startade man ett serielag igen. Det nuvarande laget spelar i division VII och består av ett gäng grabbar i åldrarna 16-40+. Må hända att framgångarna inte är strålande, men laget är muntert och slipper oroa sig för att bli nedflyttade till lägre division.

Sedan många år har man bedrivit ungdomsfotboll. Mest pojklag, men några gånger har även flicklag spelat
 

Texten skriven av Anna Almqvist för "Blidöbygden 2000".

E-post till fotbollsektionen: This is a mailto link

Uppdaterad: 19 JAN 2018 18:43

 

Postadress:
Blidö IF
Bromskärsvägen 20
76017 Blidö

Kontakt:
Tel: 0705285346
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Huvudsponsorer:

 

Nickson Last & Schakt

SkyltDirect

 

 

 

Triggah AB(1).PNG